Pravilnik lige - Ludus Beach Liga

Pravilnik Ludus Beach Liga

1. Pravica igranja
V LUDUS BEACH LIGI lahko nastopajo vsi igralci, kateri imajo dovoljenje za igranje od tekmovalne komisije ter plačano prijavnino.
Mladoletni igralci za sodelovanje potrebujejo soglasje staršev ali skrbnikov.

2. Kategorije
Udeleženci bodo razdeljeni v več lig. Predvidevamo, da bomo imeli v koledarskem letu 2019/20 4 lige po 5 ekip v moški kategoriji in 4 lige po 5 ekip v ženski kategoriji. Število lig in sistem je odvisen od končnega števila prijavljenih igralcev in igralk.

3. Razporeditev ekip
Razporeditev ekip bo v prvem letu opravila tekmovalna komisija, katera je sestavljena iz: vodje tekmovanja,koordinatorja lige ter predstavnika igralcev in igralk. Razpored bo znan predvidoma 10.10.2019.
V naslednjih letih bodo rezultati iz letošnje lige podlaga za oblikovanje nove lige. Tekmovalna komisija ima pravico do tako imenovanega “Wild Cart-a” to pomen, da se “dobra” dvojica lahko že v prvem tekmovalnem letu uvrsti neposredno v prvo ligo, saj je interes nas vseh predvsem enakovrednost lige.

4. Razpored igranja in prizorišče ter sistem
Vsi dvoboji se odigrajo po vnaprej določenem urniku ob sobotah in nedeljah dopoldne v Športnem parku Ludus Črnuče (od 11:00h – 14:00h) .
Razpored tekem bo znan do 15.10.2019, predvidoma pa bo vsaka ekipa igrala 1x mesečno proti ostalim ekipam v ligi po pravilu “vsak z vsakim”.

5. Štetje in pravila
Igra se na 2 dobljena seta do 15 točke oz. na 2 točki razlike z zgornjo mejo 21 točk. V primeru izenačenja v setih, je potrebno odigrati še tretji set do 11, z zgornjo mejo 15 točk. Višina mreže je 243cm pri moških oz. 224cm pri ženskih dvojicah, velikost igrišč je standardnih 8x16m. Glede zgornjega odboja pri sprejemu servisa le ta ni dovoljen, podaja pa je glede na ligo stvar dogovora med igralci in nivojem njihovega znanja. Ekipe lahko izberejo tudi sodnika (igralca), kateri odsodi srečanje po svoji presoji.

6. Točkovanje, lestvica in sporočanje rezultatov
Zmaga z 2:0 prinaša 3 točke, zmaga z 2:1 prinaša 2 točki, poraz z 1:2 prinaša 1 točko in poraz z 0:2 ne prinaša nobenih točk.V primeru enakega števila točk veljajo naslednji kriteriji:

a) medsebojna tekma (v primeru dveh ekip z istim številom točk).
b) količnik osvojenih/izgubljenih setov po formuli (osvojene sete delimo z izgubljenimi seti in dobimo količnik).
c) količnik danih/prejetih točk po formuli (dane točke delimo s prejetimi točkami in dobimo količnik).
d) dodatno odigran set do 21 točke z razliko.

Takoj po odigranem srečanju je potrebno rezultat napisati na tablo z rezultati in ga posredovati na mail liga@ludus.si. Rezultati bodo objavljeni na strani www.ludus.si pod zavihkom LUDUS BEACH LIGA v najkrajšem možnem času.

7. Oprema in žoge
Dvoboje je obvezno igrati v majicah lige, katere igralci prejmejo pred pričetkom sezone. Uradna žoga lige je Mikasa. Žogo za vsak dvoboj zagotovi organizator v tem primeru ŠPORTNI PARK LUDUS ČRNUČE.

8. Neopravičeno neodigran dvoboj izstop ter izključitev iz lige
Neupravičeno neodigran dvoboj, ki ga je ugotovia komisija, se registrira z 0:15 in 0:15, nasprotnik pa zmaga z rezultatom 15:0 in 15:0, ter dobi 3 točke. Trije neupravičeno neodigrani dvoboji pomenijo avtomatično izključitev iz lige.

9. Nadomeščanje, odsotnost, poškodba igralca
V primeru poškodbe ali drugega opravičljivega primera odsotnosti igralca, lahko ekipa z rezervnim igralcem vseeno odigra/dokonča dvoboje, vendar v tem primeru prejme le polovico vseh osvojenih točk. To ne velja v primeru, ko rezervni igralec odigra cel krog tekmovanja. V tem primeru ta ekipa prejme vse osvojene točke.
Primer: Miha in Jaka sta imela v ekipi rezervnega igralca. Ker se je Miha med tekmo poškodoval, ga je nadomestil rezervni igralec in od tega trenutka dalje ekipa prejema polovico osvojenih točk v tem krogu.
Primer 2: Miha se je pred začetkom kroga poškodoval in nadomestil ga je rezervni igralec. Skupaj z Jakom sta odigrala vse tekme kroga in prejela vse osvojene točke.
V primeru trajnih poškodb ali bolezni, kjer igralec do konca sezone ne bi mogel igrati, ga bo ob privolitvi komisije lahko nadomestil 4. Igralec.

10. Prehodi iz lige v ligo
Ekipe prestopajo iz lige v ligo glede na rezultat po končanem krogu tekmovanja. Prva ekipa iz vsake lige si zagotovi pravico nastopanja v višji ligi. Zadnja ekipa v ligi nazaduje v ligo nižje. Končna oblika lestvice bo znana po prijavah za leto 2019/20

11. Prijavnina in prijave
Igralci sprejeti v ligaško tekmovanje, morajo do pričetka 1. kroga poravnati igralnino. Višina igralnine na igralca za sezono 2019/20 znaša 125 eur. Članom ŠD LUDUS priznamo 20% popust. Po začetku lige se ekipa še vedno lahko prijavi do vključno 31.12.2019 in bo uvrščena v zadnjo ligo. Višina igralnine se s tem ne spremeni.

12. Tekmovalna komisija in informacije
Tekmovalno komisijo sestavljajo: vodja tekmovanja Miha Premelč, koordinator lige Alen Tači, ter predstavnik tekmovalcev Davor Zupančič. Tekmovalna komisija si pridružuje pravice do sprememb pravilnika tekmovanja.
Vsa ostala obvestila bodo objavljena na spletni strani www.ludus.si pod zavihkom LUDUS BEACH LIGA.

13. Odgovornosti
Igralci ki se v ligo prijavijo izjavljajo, da poznajo pravila in pravilnike LUDUS BEACH LIGE ter, da se z njimi strinjajo. Igralci igrajo na lastno odgvornost. Igralcem kateri so iz lige izključeni ali izstopili, vodstvo ne povrne prijavnine.

14. Promocijske aktivnosti
Igralci kateri se prijavijo v ligo se strinjajo, da se njihova imena in foto material lahko uporabljajo v informativne, promocijske in oglaševalske namene lige in to brez nadomestil.

15. Vprašanja in ostale informacije
Za vse informacije in vprašanja nam pišite na elektronski naslov: liga@ludus.si
ali pokličite 041 602 482 – Alen
ali 031 273 733 – Davor

Kontakt

Alen T. - 041 602 482
Davor Z. - 031 273 733

Koledar Ludus Beach Liga

Koledar tekmovanj v odbojki na mivki za moške in ženske za leto 2019/20.